Menu
https://www.larensesteenhouwerij.nl/belettering
 
2013031511173490201303151117341920130315111736922013031511173753

Belettering

Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van belettering van monumenten.

Klik hier naast op één van de buttons om enkele voorbeelden te zien.

Aluminium letters

Aluminium het woord zegt het al de letters zijn van aluminium. Wij hebben een aantal lettertypes als voorbeeld klaarstaan. Aluminium letters worden per woordje of naam bevestigt op de steen door middel van kleine pennetjes aan de achterkant van het woordje. Aluminium zal in de loop van de jaren niet gaan verkleuren zo als brons dat wel kan.

Graveren

Met graveren heeft u 2 keuzes of u kiest voor verheven graveren. Dan word de steen om de letter heen verdiept door middel van boucharderen of prik werk. Of u kiest voor een inwendige letter. Dan wordt de letter zelf verdiept. Dit kan echter alleen met de zachtere steensoorten zoals bijvoorbeeld kalksteen of marmer.

Zandstralen

Met zandstralen kunnen wij bijna alle lettertypes gebruiken die bij u in de computer staan . Als de tekst gezandstraald wordt dan verdiep je de letter. Ook kunnen we met deze techniek mooie plaatjes en simbolen toe passen op de steen

 

Bronzen letters

Ook voor brons hebben we veel keuze. Anders dan aluminum worden bij bronzen letters  de letters per letter bevestig met 2 pennetjes op de steen. Brons zal in de loop van de jaren gaan oxideren en licht groen worden. Dit zal de kwaliteit van de letter niet beinvloeden.

Handgehakte letters

Handgehakte letters zijn onze specialiteit. Ook hierbij heeft u 2 keuzes. De letters kunnen net als bij graveren in een verheven stijl of inwendig worden gehakt. Wij zijn nog één van de weinige steenhouwers die deze ambacht beheersen.

SitemapDe Larense Steenhouwerij