Menu
https://www.larensesteenhouwerij.nl/urn-monumenten/waterurn
 
2014032613431973201403261349142020140326134918872014032613492455

Het principe van de waterurn

De waterurn is een bronzen bol op een buis van circa anderhalve meter lengte. De bol kan in uw eigen tuin geplaatst worden en biedt voldoende ruimte voor de as van minstens één overledene. Een tweede bijzetting is, ook na jaren, mogelijk. Middels een doseersysteem zorgt het regenwater dat de as heel geleidelijk aan de aarde wordt toevertrouwd. Via de buis zakt de as langzaam in de grond, waar het wordt afgegeven aan de aarde. Eenmaal ingesteld beslaat dit proces een periode tot ongeveer tien jaar. Ongeveer, omdat de hoeveelheid regenval in een jaar van invloed is op de snelheid van afgifte aan de aarde.

Door de waterurn kunt u, op uw tijd, op een persoonlijke manier omgaan met uw herinneringen.

Een natuurlijk afscheid...

 

Werking van de waterurn

De waterurn heeft een doorsnede van zo'n veertig centimeter.

In het binnenwerk van de bol bevinden zich meerdere compartimenten. Het onderste compartiment kan de as van twee personen herbergen. Het hemelwater sijpelt door twee smalle, cirkelvormige gleuven geleidelijk naar binnen en komt zo in contact met de as.

Door een speciaal, gepatenteerd systeem wordt de as heel geleidelijk met het water afgevoerd en afgegeven aan de aarde. Het duurt gemiddeld ongeveer 10 jaar voordat de as volledig is afgegeven aan de aarde. Hiermee verandert de bol in de loop der tijd vanzelf van een urn in een tuinornament.

Het proces start pas als u dit door een medewerker van de Larense Steenhouwerij laat activeren. Dat kan meteen bij de montage door de Larense Steenhouwerij of in een later stadium. Zo bepaalt u zelf vanaf welk moment de as afgegeven wordt aan de aarde.

Na het plaatsen van de as en de montage door de Larense Steenhouwerij kan de waterurn in principe niet meer geopend worden. Op deze manier worden veiligheid en discretie gewaarborgd. Alleen medewerkers van de Larense Steenhouwerij kunnen de urn nog openen om het proces te starten, of voor een bijzetting.

 

‚Äč

Verkrijgbaar

De waterurn is verkrijgbaar in meerdere kleuren patina: Forrest, Irish green, Multicolor dark, Multicolor light en Tuscany. Wij hebben standaard de kleuren Multicolor dark en Tuscany red op voorraad. De waterurn wordt handmatig gepatineerd waardoor elke urn een geheel eigen uitstraling krijgt. Hierdoor is het ook mogelijk om, op verzoek, een andere patina te vervaardigen.
De waterurn is verkrijgbaar van af 1.995,00 euro

 

SitemapDe Larense Steenhouwerij