Menu
https://www.larensesteenhouwerij.nl/de-werkplaats
 

tekening werkplaats

De Werkplaats

Werkplaats

De werkplaats

De Larense Steenhouwerij is sinds 1957 gevestigd in een oud saksische boerderij uit 1630 in Laren. Het is één van de laatste orginele boerderijen in Laren en  het Gooi.

In 1957 zijn Herman Arends, Theo van de Brink en Willem Kuijer de Larense Steenhouwerij begonnen nadat hun vorige werkgever steenhouwerij Hebing er plots mee stopte.

In het begin van de Larense Steenhouwerij was het werk nog erg zwaar en was het veel hand werk. Ze gingen toen nog veel op pad met de motorbakfiets om vloeren en schouwen te plaatsen door heel het Gooi.

In 1962 kwam Jan Arends de zoon van Herman het team versterken, en later in 1967 is John Kuijer er bij gekomen, hij was toen 15 jaar. In die tijd werden er steeds meer gedenkstenen gemaakt en kwamen de vloeren en schouwen op de achtergrond te liggen. 

Omstreeks 1974 heeft Jan de Larense Steenhouwerij overgenomen van zijn vader Herman. In de loop van de jaren 70 zijn Herman, Theo en Willem met pensioen gegaan. Jan heeft door gewerkt tot 1996 toen heeft John Kuijer het bedrijf over genomen.

De werkplaats is in 1996 volledig gerestaureerd en de buitenmuren zijn opnieuw opgemetseld met de orginele stenen. Het houten skelet is wel behouden gebleven en als u eens binnen komt kijken bij ons, dan kunt u de orginele balken met jaartal (1630) zien.

Jeroen Kuijer heeft zijn mavo in 2000 afgerond en is daarna naar de vakopleiding in Utrecht gegaan. In 2001 is hij vast in het bedrijf gekomen en in de loop van de jaren heeft hij al zijn diploma's gehaalt.

In 2007 bestond de Larense Steenhouwerij 50 jaar.

 

 

Vooraanzicht Larense SteenhouwerijGrote platen Hardsteen werden vroeger over de werkplaats gehesen naar de achteropslagWillem Kuijer en Theo van de BrinkTheo van de BrinkTheo van de Brinkoude zaagletters hakkenfrijnen

SitemapDe Larense Steenhouwerij